hr_flag en_flag de_flag

Aktuell & Ereignis

Tekstilni dani Zagreb 2019 – Hrvatski potencijali

Hrvatski inženjerski savez tekstilaca i Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet uz pokroviteljstvo Akademije tehničkih znanosti Hrvatske organiziraju i pozivaju Vas na savjetovanje:

Tekstilni dani Zagreb 2019 - Hrvatski potencijali, u petak, 6.12.2019. u krovnoj udruzi Hrvatskom inženjerskom savezu, Berislavićeva 6, Zagreb.

Programom i predavanjima predstavit će se neke od potencijala Hrvatske, nova znanja koja će potaknuti ideje za nove poslove i projekte te uspješne tvrtke koje će predstaviti svoj rad temeljen na stalnom razvoju proizvodnih procesa primjenom novih tehnologija. Ovo će biti prigoda da se znanstveni potencijal stručnjaka Tekstilno-tehnološkog fakulteta poveže s inženjerima iz struke i strukovne udruge u otvorenoj raspravi i prijateljskom ozračju.

 

Ovdje preuzmite: Program savjetovanja TEKSTILNI DANI 2019.

 

Zagreb, 02.prosinca 2019.
Više.. » « sklopi

TEKSTILNI DANI ZAGREB 2018

Poštovani,

pozivamo Vas savjetovanje Tekstilni dani Zagreb 2018. - Životni ciklus tekstila i odjeće, u petak 7. prosinca u 10:00 h, u Hrvatskom inženjerskom savezu, Berislavićeva 6, Zagreb, dvorana 14, I. kat.

Nadamo se da ćete se moći odazvati ovom našem pozivu te da ćete svojom prisutnošću uveličati ovaj naš susret tekstilaca.

 

Srdačan pozdrav

 

Vaš Hrvatski inženjerski savez tekstilaca

 

Vinko Barišić

predsjednik HIST-a

 

i

 

prof. Dubravko Rogale

predsjednik Organizacijskog odbora savjetovanja

 

Ovdje preuzmite: Poziv s programom TEKSTILNI DANI 2018.

 

Zagreb, 02.prosinca 2018.
Više.. » « sklopi

Obavijest o projektu i poziv na sudjelovanje

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet dobio je vrijedan projekt „Razvoj standarda kvalifikacija i preddiplomskih studijskih programa na Tekstilno-tehnološkom fakultetu“.

 

Partneri:

Sveučilište u Zagrebu, Centar za obrazovanje nastavnika i Centar za savjetovanje i podršku studentima, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatski inženjerski savez tekstilaca, u okviru instrumenta HR 3.1.15 Unaprjeđenje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

 

Ciljevi projekta su:

• Izrada standarda zanimanja i standarda kvalifikacija;
• Razvoj novih preddiplomskih programa na Tekstilno-tehnološkom fakultetu uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira te
• U naprijeđcnjc nastavničkih kompetcncija na Tckstilno-tehnološkom fakultetu.

 

Pozivamo poštovano čitateljstvo časopisa Tekstil i članove Hrvatskog inženjerskog saveza tekstilaca da sudjeluju u Projektu ispunjavanjem ankete kako bi se postigla što bolja kvaliteta u visokom obrazovanja i standard zanimanja koji bi odgovorio na potrebe tekstilnog sektora.

 

Osobe za kontakt: Agata Vinčić (HIST) i Vesna Marija Potočić Matković (TTF).

Oglas

 

 

Zagreb, 06.listopada 2015.
Više.. » « sklopi

TEKSTILNI DANI ZAGREB 2012

Hrvatski inženjerski savez tekstilaca i ove godine u suorganizaciji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom organizira tradicionalno znanstveno-stručno savjetovanje: TEKSTILNI DANI ZAGREB 2012. koje će se održati u petak, 30.11.2012. u 9:30 h, u prostorijama naše krovne udruge Hrvatskog inženjerskog saveza, Berislavićeva 6, Zagreb, dvorana 14, I. kat.

Tema savjetovanja je:

Inovativnost i prilagodljivost tehnologija i proizvoda u revitalizaciji tekstilne i odjevne industrije

Okupljanjem inženjera, stručnjaka i gospodarstvenika tekstilne i odjevne struke (iz industrije, fakulteta, strukovnih škola, ispitnih kuća, gospodarskih komora i svih koji su povezani sa tekstilom i odjećom), izmjenom njihovih iskustava i prezentiranjem mogućnosti želi se doći do novih spoznaja što bi pomoglo u prevladavanju teškoća i u ostvarivanju poslovnih uspjeha.

Želja nam je okupiti stručnjake i sve one koji su vezani za tekstilnu i odjevnu industriju te ih potaknuti na aktivno sudjelovanje na ovogodišnjem savjetovanju. Programom i predavanjima želi se potaknuti konstruktivna rasprava o praktičnoj primjeni rezultata znanstvenih istraživanja i novih tehnologija za unapređenje konkurentnosti domaćih proizvođača tekstila i odjeće.

Pozivamo vas da sudjelujete s predavanjem o vašem području rada. Pripremljena predavanja bit će objavljena u našem znanstveno-stručnom časopisu Tekstil.

Nadamo se da ćete nas podržati te da ćemo zajednički uspjeti u održavanju kontinuiteta ovih tradicionalnih savjetovanja i okupljanja tekstilaca, sa svrhom jačanja struke.

 

Zahvaljujemo na Vašem odazivu i suradnji te Vas srdačno pozdravljamo

 

Vaš Hrvatski inženjerski savez tekstilaca

 

Predsjednik HIST-a

Vinko Barišić, dipl.ing.

 

i

 

Predsjednik Organizacijskog odbora savjetovanja

prof. Dubravko Rogale

 

Ovdje preuzmite: Poziv s programom TEKSTILNI DANI 2012.

 

Zagreb, 01.srpnja 2012.
Više.. » « sklopi

DISEMINACIJSKA KONFERENCIJA T-Pot projekta

U sklopu projekta FP7-REGPOT-2008-1-229801: Podizanje hrvatskih znanstvenih potencijala u području tekstila (Unlocking the Croatian Textile Potentials: T-Pot), Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet i Hrvatska obrtnička komora Vas pozivaju na Diseminacijsku konferenciju projekta. Konferencija će se održati 16.02.2012. u prostorijama Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/II s početkom u 9 sati.

Izlaganja će, osim hrvatskih i EU partnera na projektu, održati i predstavnici: udruženja EURATEX, OPTEKO Grupa, tt., HEMCO i tt. ERACON. U poslijepodnevnim satima održati će se promocija knjiga izdanih u okviru T-Pot projekta i izložba zaštitnih materijala i odjeće izrađene u sklopu projekta ili od strane hrvatskih proizvođača i suradnika na projektu. Pozivamo sve zainteresirane za izlaganje svojih proizvoda iz područja zaštitnih tekstilija da nam se obrate na dolje navedenu adresu za dogovor. Tvrtke i njihove proizvode predstavit ćemo i u našoj slijedećoj publikaciji: T-Pot monografiji, kojoj je cilj predstaviti ne samo rezultate projekta već i hrvatske tvrtke zainteresirane za suradnju na međunarodnim projektima.

Završni rezultati i odjek projekta

Jedan od prioriteta ovog projekta bio je poboljšanje znanstveno-istraživačke infrastrukture, da bi se u području opremljenosti približili standardima EU institucija. Investicija u opremu ima za svoj dugoročni cilj poticanje istraživanja i inovacija te razvoj novih metoda, tehnologija, proizvoda ili usluga. Nabava instrumenata upravo u području morfološke karakterizacije (SEM) ili termičkih ispitivanja (DSC, TGA i TG-FTIR) znatno je pridonijela podizanju hrvatskih znanstvenih kapaciteta kao i razvoju nanoznanosti i nanotehnologije. Stavljanje opreme na raspolaganje svim zainteresiranim suradnicima, ne samo projektnim partnerima nego i čitavoj akademskoj i gospodarskoj javnosti jedan je od naših prioriteta. Znanstvena suradnja, bilo na korištenju opreme ili sudjelovanju na projektima, odvija se putem Znanstveno-istraživačkog centra za tekstil i njegovog portala: http://www.ts-rc.eu. Dugoročni cilj T-Pot projekta i TSRC-a (Textile Science Research Centre) je uključivanje što većeg broja hrvatskih malih i srednjih poduzeća ili obrta u europski istraživački prostor, financiranjem istraživanja i razvoja prvenstveno iz fondova Europske unije. Naš TSRC je otvoren za suradnju: info[at]ts-rc.eu

Program konferencije kao i prijavnicu možete pronaći na http://www.ts-rc.eu.

 

Kontakt podaci:

Prof. dr.sc. Sandra Bischof Vukušić, Koordinatorica projekta FP7-REGPOT-2008-1: T-Pot

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet

Prilaz baruna Filipovića 28a, 10 000 Zagreb

http://www.t-pot.eu

e-mail: sbischof[at]ttf.hr ;

tel/fax: 01 48 77 357

mob.: 098 9436 555

Zagreb, 08.veljače 2012.
Više.. » « sklopi

TEKSTILNI DANI ZAGREB 2011

Hrvatski inženjerski savez tekstilaca organizira znanstveno-stručno savjetovanje Tekstilni dani Zagreb 2011. koje će se održati na Zagrebačkom velesajmu u petak, 11.11. 2011.

Tema savjetovanja je:

Nove spoznaje u funkciji razvoja tekstilne i odjevne industrije

Okupljanjem domaćih i inozemnih znanstvenika, stručnjaka i gospodarstvenika tekstilne i odjevne struke sa fakulteta, iz industrije, ispitnih kuća, strukovnih škola, gospodarskih komora, izmjenom njihovih iskustava i prezentiranjem mogućnosti želi se doći do novih spoznaja što bi pomoglo u prevladavanju teškoća i u ostvarivanju poslovnih uspjeha te što boljeg usklađivanja s poslovanjem EU.

Pozvani su stručnjaci i svi oni koji su vezani za tekstilnu i odjevnu industriju da sudjeluju na ovogodišnjem savjetovanju.

Kroz predavanja će se iznijeti nove znanstveno-stručne spoznaje, posebno novosti predstavljene na međunarodnom sajmu ITMA 2011., koji će se održati u Barceloni. Domaći i inozemni znanstvenici predstavit će rezultate svojih istraživanja i inovacija te istaknuti mogućnosti njihove primjene u praksi. Stručnjaci iz prakse i gospodarstvenici pozvani su da iznošenjem svojih praktičnih iskustava daju smjernice budućim istraživanjima, te doprinesu umrežavanju struke i znanosti. Predstavnici hrvatskih gospodarskih komora iznijet će podatke o poslovanju i smjernice budućih razvoja iz ovih industrijskih grana.

Predavanjima i gospodarskim forumom na odabranu temu želi se potaknuti konstruktivna rasprava koja bi rezultirala konkretnim zaključcima, a koji bi bili smjernica za daljnji rad struke.

Pripremljena predavanja bit će objavljena u znanstveno-stručnom časopisu Tekstil. Na taj način omogućit će se širem krugu čitatelja upoznavanje sa sadržajem savjetovanja Tekstilni dani Zagreb 2011, te prezentiranje znanstveno-stručnih novosti u svim relevantnim bibliografskim bazama podataka.

Želja nam je nastaviti našu dugogodišnju tradiciju i nadalje održati kontinuitet savjetovanja i okupljanja tekstilaca. Samo zajedničkim aktivnostima pridonijet ćemo rastu i jačanju struke, osobito u današnjim teškim uvjetima poslovanja.

Organizacijski odbor savjetovanja:

Dubravko Rogale (predsjednik)

članovi: Mirsad Avdagić, Alice Bosnar, Snježana Firšt Rogale, Mirjana Gambiroža Jukić, Ana Marija Grancarić, Stana Kovačević, Đurđica Parac Osterman, Željko Penava, Emira Pezelj, Tanja Pušić, Darko Ujević, Agata Vinčić, Damir Vitez, Branka Vojnović

 

prof. Dubravko Rogale
predsjednik Organizacijskog odbora savjetovanja

 

Damir Vitez
predsjednik Hrvatskog inženjerskog saveza tekstilaca

Zagreb, 01.lipnja 2011.
Više.. » « sklopi

Radionica: Inovacijski menadžment

Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet (TTF) i Hrvatska obrtnička komora (HOK) organiziraju radionicu Inovacijski menadžment od 9. do 11. svibnja 2011. u sklopu projekta FP7-REGPOT-2008-1-229801 Unlocking the Croatian Textile Research Potentials (T-Pot) na lokaciji Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/II, Zagreb.

Ljubazno Vas molimo da se prijavite putem prijavnice u što kraćem roku kako bi mogli odrediti približan broj sudionika. Službeni poziv je u prilogu. Više informacija za službenim stranicama projekta http://www.t-pot.eu/

Ovdje možete preuzeti priloge:
  Pozivnica Inovacijski Menadzment.pdf
  Prijavnica_Innovation MGT.doc
  TTF-HOK_Agenda_HR.pdf
 

 
Prof. Bischof Vukušić, Koordinatorica FP7-REGPOT-2008-1-229801:T-Pot projekta

Zagreb, 03.svibnja 2011.
Više.. » « sklopi